Omanski zaliv

Cijene nafte u porastu nakon napada na tankere

  • 13.06.2019. 16:20

Cijene nafte na svjetskom tržištu danas su porasle za više od četiri odsto nakon napada na dva tankera u Omanskom zalivu nedaleko od Irana i u Ormuskom moreuzu.

Mediji su ranije javili da je naftni tanker u vlasništvu norveške firme "Frontlajn" pogođen torpedom u blizini obale Ujedinjenih Arapskih Emirata /UAE/, blizu grada Fudžairah. 

Dva tankera su evakuisana poslije incidenta u Omanskom zalivu i njihove posade su bezbjedne, izjavili su izvori iz industrije brodskog prevoza i trgovine. 

U Londonu je cijena sirove nafte "brent" iz Sjevernog mora veća za 2,19 dolara ili 3,65 odsto i sada je 62,16 dolara po barelu. 

U NJujorku je cijena svijetle sirove nafte porasla za 1,79 dolara ili 3,5 odsto i iznosi 52,93 dolara po barelu. 

Cijene nafte porasle su najviše na dnevnom nivou od početka januara. 

Cijene su ranije bile u padu zbog neočekivanog rasta zaliha sirove nafte u SAD i slabih izgleda da će na globalnom nivou biti povećana potražnja za crnim zlatom. 

Тагови:
  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.