Берза

Нафта појефтинила послије састанка Сија и Бајдена

  • Извор: СРНА
  • 16.11.2023. 10:33

Акције на азијским берзама данас су ослабиле, а нафта је појефтинила послије састанка кинеског и америчког предсједника Си Ђинпинга и Џозефа Бајдена.

Бајден и Си одржали су први састанак лицем у лице у претходних годину дана и обећали да ће стабилизовати напет однос између двије највеће свјетске економије.

Барел "брент" нафте појефтинио је за 78 центи и сада кошта 80,4 долара. Барел сирове нафте на њујоршкој берзи јефтинији је за 1,6 долара и сада се продаје за 76,66 долара, пренио је АП.

Рунић: Од Мостара до Дрвара ћирилица прецртана

Рунић: Од Мостара до Дрвара ћирилица прецртана

Амерички долар ојачао је на 151,42 јапанских јена са 151,38 јена, а евро је ослабио према америчкој валути на курс од 1,0845 долара са 1,0848 долара.

Берзански индекс у Хонг Конгу опао је за 1,4 одсто, у Шангају за 0,7 одсто, а у Токију за 0,3 процента. Индекс берзе у Сеулу ојачао је за 0,1 одсто.

Си и Бајден постигли су скромне споразуме о борби против илегалног фентанила и поновном успостављању војних комуникација између двије земље.

Неслагања око економске конкурентности и глобалних безбједносних пријетњи и даље постоје, али је Бајден рекао да су се договорили да "дигну слушалицу" и разговарају ако се појаве хитна питања.

Овце зауставиле саобраћај у Трну

Овце зауставиле саобраћај у Трну


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!