Предсједник Привредне коморе

Ћорић: Пословни форум са Мађарском резултирао конкретним договорима

  • Извор: СРНА
  • 06.04.2024. 14:23

Предсједник Привредне коморе Републике Српске Перо Ћорић оцијенио је да је Пословни форум Српске и Мађарске резултирао конкретним договорима, прије свега у енергетском сектору, као и да је позитивно што је Мађарска неспорно изразила спремност да на овај начин помогне Српској.

"Ова привредна мисија је у потпуности успјела. Договорена је сарадња у изградњи соларних и вјетроелектрана, затим у области хидроенергије, али и комуналне инфраструктуре", рекао је Ћорић за Срну.

Ћорић је навео да је одржан један од већих форума у посљедње вријеме, а да је присуство највишег руководства Мађарске и Српске дало додатну озбиљност догађају.

Шулић: На Пословном форуму и о пласману домаћих производа на тржиште Мађарске

Шулић: На Пословном форуму и о пласману домаћих производа на тржиште Мађарске

"У посјету је дошло више од 20 привредних субјекта из Мађарске. Робна размјена са Мађарском није занемарљива, а овакви сусрети само могу побољшати ту сарадњу у смислу нових инвестиција", рекао је Ћорић.

У Бањалуци је јуче успјешно окончан први Пословни форум привредника из Републике Српске и Мађарске, који је окупио представнике више од 100 домаћих и мађарских компанија.

Форум је одржан у оквиру посјете Српској делегације Владе Мађарске и привредника, коју је предводио премијер Виктор Орбан.

Пратите нас и путем Вибера