Покушавају да повећају профитабилност

Чувена банка планира да отпусти 3.500 запослених

  • 01.02.2024. 19:47

"Дојче банка АГ" планира да отпусти 3.500 радника у наредним годинама, јер главни извршни директор Кристијан Суинг покушава да испуни обећање да ће повећати профитабилност и да ће акционари добити више новца.

Смањења радних мјеста дио су уштеде трошкова које је банка са сједиштем у Франкфурту раније најавила, а резови су прецизирани у четвртак пошто се средњорочни циљ прихода повећао и након што је речено да ће у првој половини године инвеститорима бити враћено 1,6 милијарди евра, укључујући и откуп акција у вриједности од 675 милиона евра.

Суинг планира да подигне цијену акција која се у великој мјери пореметила од како је преузео власт, будући да му је улога да одигра активнију улогу у консолидацији европских банака.

Прошлогодишње повећање каматних стапа му је ишло на руку, али сада мора да се бори са успоравањем трговине, високом инфлацијом и инвестицијама.

Акције су порасле за мање од 10 одсто откако је Суинг именован за генералног директора 2018. године, иако су више него удвостручен у односу на најниже вриједности прије скоро четири године.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: