Сарајево

Дефинитивно: Ови радници у БиХ сигурно добијају по 2.520 марака

  • Извор: Агенције
  • 21.12.2023. 09:42

Влада ФБиХ донијела је одлуку којом ће сви они који примају плату из Буџета ФБиХ добити једнократну новчану помоћ од послодавца (Влада ФБиХ, оп.а.) у износу од 2.520 КМ, искључујући изабране званичнике и носиоце извршних функција.

Прва транша исплате ће, одлуком од 18. децембра ове године, износити 1.260 КМ.

Влада ФБиХ је дужна да остатак новца исплати до краја шестог мјесеца наредне године.

Влада ФБиХ је претходно донијела Уредбу о исплати помоћи од послодавца којом су послодавци који се одлуче за њену примјену ослобођени плаћања пореза на доходак.

Одлука о исплати помоћи запосленима у институцијама ФБиХ је објављена у Службеном листу БиХ, а наводи се да право на исплату једнократне помоћи остварују сви запосленици који плату примају из Буџета ФБиХ који су били у радном односу у моменту ступања на снагу ове одлуке.


Бомба: Никола Јокић потписао за Кинезе

Бомба: Никола Јокић потписао за Кинезе

Уредбу о исплати помоћи од послодаваца Влада ФБиХ је донијела након што је постало извјесно да су пропале најаве о повећању минималне плате у ФБиХ те да ће она од 1. јануара наредне године износити 1.000 КМ.

Послодавци нису обавезни да имплементирају ову Уредбу те је засигурно велики број радника који примају минималну плату, а који од предвиђене помоћи неће добити ни једну марку.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм