Састанак са представницима ЕРС-а и РиТЕ Угљевик

Нису створени услови за експлоатацију угља на лежишту „Угљевик Исток 2

  • Извор: АТВ
  • 14.02.2024. 16:19

Најважније је обезбједити несметан рад Рудника и термоелектране „Угљевик“ и експлоатацију довољних количина угља током њеног радног вијека.

Ово је констатовано на састанку  министра енергетике и рударства Републике Српске Петра Ђокића са представницима управе матичног предузећа „Електропривреда Републике Српске“ и управом предузећа Рудник и термоелектрана „Угљевик“ у Бањалуци.

Тема састанка били су проблеми у пословању предузећа РиТЕ „Угљевик“ и планови рада рудника и термоелектране током вијека експлоатације.

Ово је сада најбогатији човјек у нашем региону

Ово је сада најбогатији човјек у нашем региону

На састанку је речено и да стабилност рада и пословања овог предузећа у великој мјери значи и стабилност електроенергетског сектора Републике Српске.

У вези са концесијом за експлоатацију угља на лежишту „Угљевик Исток 2“, коју је Влада Републике Српске 2013. године додијелила предузећу „Comsar Energy Republika Srpska“ d.o.o, констатовано је да услови за вршење експлоатације на овом лежишту нису створени. 

„Концесионар није добио одобрење за експлоатацију, тако да експлоатација не може почети. Да би могао вршити експлоатацију, концесионар мора да има претходно одобрену пројектну документацију и да има адекватну дозволу за експлоатацију, што у овом тренутку није случај. Непотребно је манипулисати са чињеницом да се ради о завршеној активности“, рекао је Ђокић додајући да је потребно уложити напор у разговорима са свим странама да се пронађу рјешења која ће осигурати несметан и стабилан рад РиТЕ „Угљевик“, као и да је интерес државе и свих учесника да се у том правцу дјелује.

Шулић најавио казне за злоупотребе око цијена намирница

Шулић најавио казне за злоупотребе око цијена намирница

Такође, током састанка је наглашена потреба већих инвестиционих улагања у РиТЕ „Угљевик“ како би се очувао и заштитио систем у цјелини. Овом приликом је речено да се, у том циљу, сви међусобни односи између матичног предузећа и РиТЕ „Угљевик“ морају уређивати на солидарном принципу, уз пуно разумијевање права, обавеза и позиција предметних страна.

Састанку су присуствовали извршни директори у Матичном предузећу Иван Копривица и Благоје Шупић, директор РиТЕ „Угљевик“ Дико Цвјетиновић и остали чланови управе РиТЕ „Угљевик“.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?