Долази и Орбан

Економски форум - прилика да се договори реализација нових заједничких пројеката

  • Извор: АТВ
  • 02.04.2024. 16:52

У Влади Републике Српске приводе се крају припреме на организацији Економског форума који је један од догађаја у оквиру посјете делегације Владе Мађарске, а коју ће у петак Бањалуци предводити премијер Мађарске Виктор Орбан.

Чести и пријатељски сусрети предсједника Републике Српске Милорада Додика и предсједника Владе Мађарске Виктора Орбана допринијели су развоју сарадње у стратешким областима. 

Захваљујући међусобном уважавању и поштовању предсједника Додика и Орбана, Република Српска оставрила је многе бенефите у пољопривреди, енергетици, и на многим заједничким пројектима. 

Немјерљив је допринос који Мађарска пружа у подршци Републици Српској по питању поштовања Дејтонског споразума. Ништа мања подршка од Мађарске не изостају по питању европског пута и разумјевања процеса и видљивости Републике Српске на европском путу.    

Добри односи предсједника Републике Српске Милорада Додика и предсједника Владе Мађарске Виктора Орбана створили су добру сарадњу Владе Републике Српске и Владе Мађарске. 

Економски форум у петак у Бањалуци: Долази и Орбан

Економски форум у петак у Бањалуци: Долази и Орбан

Предсједник Владе Републике Српске  Радован Вишковић  и министар економског развоја Мартон Нађ приликом недавног сусрета у Будмипешти  договорили су орджавање Економског форума у Бањалуци на којем ће узети учешће 23 највеће мађарске компаније. Биће то прилика за мађарске и наше домађе привреднке да успоставе нове пословне односе и започну добре пројекте. 

У делегацији Мађарске која у петак долази у Бањалуку биће предсједник Владе Виктор Орбан, министар иностраних послова Петер Сијарто, министар економског развоја Мартон Нађ, директор мађарске Агенције за промоцију извоза Габор Јенеи, као и 23 компаније из енергетике, пољопривреде, финансија, прехрамбрене индустрије и других области.

Такође, присуство је потврдило више домаћих привредника, а на економском форуму у Бањалуци имаће шансу да са колегама из Мађарске размјене искуства, да се додатно повежу и унаприједе сарадњу.

Република Српска и Мађарска већ имају добру сарадњу, а економски форум у Бањалуци биће прилика да се договори реализација нових заједничких пројеката.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок