Долази и Орбан

Економски форум - прилика да се договори реализација нових заједничких пројеката

 • Извор: АТВ
 • 02.04.2024. 16:52

У Влади Републике Српске приводе се крају припреме на организацији Економског форума који је један од догађаја у оквиру посјете делегације Владе Мађарске, а коју ће у петак Бањалуци предводити премијер Мађарске Виктор Орбан.

Чести и пријатељски сусрети предсједника Републике Српске Милорада Додика и предсједника Владе Мађарске Виктора Орбана допринијели су развоју сарадње у стратешким областима. 

Захваљујући међусобном уважавању и поштовању предсједника Додика и Орбана, Република Српска оставрила је многе бенефите у пољопривреди, енергетици, и на многим заједничким пројектима. 

Немјерљив је допринос који Мађарска пружа у подршци Републици Српској по питању поштовања Дејтонског споразума. Ништа мања подршка од Мађарске не изостају по питању европског пута и разумјевања процеса и видљивости Републике Српске на европском путу.    

Добри односи предсједника Републике Српске Милорада Додика и предсједника Владе Мађарске Виктора Орбана створили су добру сарадњу Владе Републике Српске и Владе Мађарске. 

Економски форум у петак у Бањалуци: Долази и Орбан

Економски форум у петак у Бањалуци: Долази и Орбан

Предсједник Владе Републике Српске  Радован Вишковић  и министар економског развоја Мартон Нађ приликом недавног сусрета у Будмипешти  договорили су орджавање Економског форума у Бањалуци на којем ће узети учешће 23 највеће мађарске компаније. Биће то прилика за мађарске и наше домађе привреднке да успоставе нове пословне односе и започну добре пројекте. 

У делегацији Мађарске која у петак долази у Бањалуку биће предсједник Владе Виктор Орбан, министар иностраних послова Петер Сијарто, министар економског развоја Мартон Нађ, директор мађарске Агенције за промоцију извоза Габор Јенеи, као и 23 компаније из енергетике, пољопривреде, финансија, прехрамбрене индустрије и других области.

Такође, присуство је потврдило више домаћих привредника, а на економском форуму у Бањалуци имаће шансу да са колегама из Мађарске размјене искуства, да се додатно повежу и унаприједе сарадњу.

Република Српска и Мађарска већ имају добру сарадњу, а економски форум у Бањалуци биће прилика да се договори реализација нових заједничких пројеката.

Пратите нас и путем Вибера

 • 14:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

  Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

 • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?