Počinje da radi na novom projektu

Finansijski direktor Fejsbuka napušta kompaniju

  • Извор: Танјуг
  • 01.12.2021. 09:50

Direktor u finansijsko-tehnološkom sektoru Fejsbuka, Dejvid Markus, saopštio je da napušta ovu kompaniju krajem godine kako bi počeo da radi na nečem novom.

Markus je nadgledao napore Fejsbuka da razvije kriptovalutu poznatu kao Diem i aplikaciju za digitalni novčanik pod nazivom Novi, a njegov odlazak predstavlja izazove za finansijsko-tehničku jedinicu kompanije, navodi Rojters.

Izvršni direktor Mark Zakerberg je zahvalio Markusu na njegovom doprinosu razvoju Diema i drugim velikim razvojnim projektima kompanije.

– Ne bismo imali tako veliki zamah sa Diemom bez vašeg rukovodstva i zahvalan sam što ste od Meta napravili mesto gdje pravimo velika ulaganja – poručio je Zakerberg.

Markus se pridružio Fejsbuku iz Pejpala 2014. godine i vodio je Fejsbuk mesindžer, prije nego što je prešao na rad na finansijskim alatima.

Fejsbuk, koji je prošlog mjeseca promijenio korporativno ime u Meta, smanjio je globalne planove za Diem, projekat ranije poznat kao Libra, nakon zabrinutosti regulatora da bi servis mogao da dobije previše kontrole nad novčanim sistemom, omogući kriminal i naruši privatnost korisnika.

Тагови:
  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Микродржаве: Малта, документарни програм

    '''Микродржаве: Малта, документарни програм

  • 21:10 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:00 Серија: Ко те шиша (12+)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:30 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:45 Серија: Ред Рок (12+)

    ''''Ред Рок' је ирска криминалистичка серија у режији Петера МкКена која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Рок у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.