Sergej Kuprijanov

"Gasprom i dalje šalje gas ka Evropi preko Ukrajine"

  • Извор: СРНА
  • 10.09.2022. 14:18

Ruski energetski gigant Gasprom isporučiće 42,4 miliona metara kubnih gasa preko Ukrajine ka mjernoj stanici "Sudža", rekao je zvaničnik ruske kompanije Sergej Kuprijanov.

"`Gasprom` isporučuje ruski gas radi tranzita kroz ukrajinsku teritoriju od oko 42,4 miliona metara kubnih ka ulaznoj stanici `Sudža`", istakao je Kuprijanov.

Kuprijanov je izjavio da isporuku preko gasovoda Sohranovka odbija ukrajinska strana.

Sudža ostaje jedina stanica koja prenosi ruski gas ka Evropi preko Ukrajine pošto Kijev i dalje odbija da primi gorivo na drugoj stanici Sohranovka.

Operater gasnog prenosnog sistema u Ukrajini saopštio je ranije da od 11. maja gase prenos gasa ka Evropi preko stanice Sohranovka jer kompanija navodno ne kontrološe kompresnu stanicu Novopskov koja se nalazi u regonu Lugansk.

Gasprom je potom saopštio da je tehnički nemoguće prenijeti sve količine gasa preko "Sudže" ali kompanija nastavlja da isporučuje energent ka evropskim potrošačima u skladu sa ugovornim obavezama.

Тагови:
  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.