Одлично

Генијалним триком успјела да уштеди 1.800 КМ за 6 мјесеци

  • Извор: Агенције
  • 02.12.2023. 15:02

Викс Манро (59) из енглеског Сомерсета, која ради као финансијска савјетница, открила је паметан и једноставан трик помоћу којег је у периоду од шест мјесеци успјела да уштеди више од 900 евра (1.800 КМ) за божићни шопинг, пише "Сан".

Викс увијек смишља различите начине штедње, а посљедњих шест и по мјесеци провела је испробавајући трик "посљедњег броја".

"Многи људи штеде један евро дневно или десет евра седмично, али мени се свиђа метода 'посљедњег броја' јер је мало другачија и штедњу чини забавнијом. То је једноставан начин за изградњу навике штедње. Примјеном овог трика успјела сам да уштедим више од 900 евра. То је новац који могу оставити за божићне трошкове и да можемо уживати ​​сљедећи мјесец", открила је.

Штедња путем методе "посљедњег броја" врло је једноставна.


Дјевојку пас скинуо пред свима

Дјевојку пас скинуо пред свима

Требате само провјерити стање вашег рачуна на крају сваког дана, а затим додати посљедњи број на ваш штедни рачун или у вашу теглицу или коверту.

На примјер, ако на рачуну имате 375 евра, тада на рачун који вам служи за штедњу ставите 50 центи или 5 евра.

Сваком евру дајте сврху

Када штедите методом "посљедњег броја", биће дана када не морате ништа да штедите јер стање вашег рачуна завршава с нулом.

"Али биће и дана када ћете морати спремити 9 евра на штедни рачун", рекла је Викс која је седмично просјечно уштедјела око 35 евра, што је мјесечно износило око 140 евра.

Викс од маја ове године штеди методом "посљедњег броја.

"Током седмица и мјесеци новац се почиње накупљати. Свиђа ми се чињеница да сам завршила с више од 900 евра уштеђевине прије децембра", рекла је.


Медведев најавио никад жешћу одмазду Москве!

Медведев најавио никад жешћу одмазду Москве!

Викс је открила и како стећи навику стављања новца на страну.

"Постоји много различитих метода, па морате пронаћи ону која вам највише одговара. Штедња путем трика 'посљедњег броја' врло је изводива, али такође помало подсјећа на игру. Ако штедњу можете учинити забавном, тим боље", рекла је.

Кључ је, додаје Викс, редовно одлагање новца.

"Уштеда по мало и често чини велике трошкове пуно приступачнијим. Ипак, важна је ствар осигурати да своју уштеђевину држите одвојено од своје свакодневне потрошње. Иначе постоји ризик да ћете посегнути за својом уштеђевином", истакла је.

Викс тврди да је добар начин да се отклони то искушење да се сваком еуру да сврха.

То значи да својим ковертама или теглицама у којима држите уштеђевину дате одређени назив како бисте тачно знали за шта штедите.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.