Проблеми

Гигант прогласио банкрот на почетку године, затвара радње

  • Извор: Агенције
  • 02.01.2024. 20:49

Реномирани њемачки модни ланац Рупсамен принуђен је да затвори више пословница широм земље.

Компанија је у септембру 2023. године морала да поднесе хитан захтјев за банкрот и од тада интензивно тражи нове инвеститоре, међутим, за сада нема успјеха.

Директор Маркус Ворволт сада планира да пронађе "независно рјешење" и према наводима њемачких медија намерава да преузме цијелу групу. То би могло да буде могуће преносом реструктурирања на нову правну особу или кроз стечајни поступак.

На тај начин би се у Рупсамену могло сачувати до 100 радних мјеста.


Дјечаку из новогодишње приче АТВ-а стигао ауто

Дјечаку из новогодишње приче АТВ-а стигао ауто

Уштеде су неизбјежне приликом реструктурирања тако да ће најприје бити смањен број продавница и радника у Аугзбургу, а катанац ће до краја јануара бити стављен и на радње у Вајлхајму, Ајхаху, Шробенхаузену и Фридбергу.

Остаће отворено само сједиште у Аугзбургу и још седам пословница.

Ворволт наглашава да "тренутна ситуација у малопродаји и промјене потрошачких навика" модном ланцу Рупсамен нису оставиле другог избора.

Модна кућа Рупсамен основана је 1900. године у Аугсбургу и све вријеме се налази на истој адреси. Једна је од највећих модних кућа у Баварској.


Ово је Хамасовац убијен у експлозији у Бејруту

Ово је Хамасовац убијен у експлозији у Бејруту

Текстилни гигант Примарк, подсјетимо, такође је приморан да затвори више продајних мјеста широм земље због кризе у пословању. Примарк се већ неко вријеме бори са финансијским губицима у Њемачкој, пише "Феникс магазин".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: