Aleksandar Radošević

Građani zainteresovani da vaučere iskoriste u "Banji Vrućici"

  • Извор: СРНА
  • 08.07.2022. 09:48

Izvršni direktor za operacije i marketing u Zdravstveno-turističkom centru "Banja Vrućica" u Tesliću Aleksandar Radošević rekao je da je zadovoljan dosadašnjim interesovanjem građana Republike Srpske da turističke vaučere iskoriste u ovom banjskom centru.

Radošević je rekao Srni da je proteklih dana bilo mnogo poziva zainteresovanih građana iz Republike Srpske za korištenje turističkih vaučera.

"Vjerujemo da ćemo imati dobru realizaciju, kao što je to bilo u prethodnom projektu", izjavio je Radošević.

Radošević je rekao da se turistički vaučeri mogu iskoristiti u hotelima "Kardijal", "Posavina", "Hercegovina", "Srbija", te Etno-selu "Usora", a koji posluju u sklopu ZTC-a "Banja Vrućica".

"U ponudi su svi aranžmani koji ispunjavaju uslove za turističke vaučere a najviše se traže u hotelu `Kardijal` trodnevni i četvorodnevni, dok u ostalim hotelima za pakete zdravstvenih programa koji uključuju boravak od deset dana", izjavio je Radošević.

On je istakao da ostaje žal što realizacija projekta turističkih vaučera nije ranije realizovana s obzirom na to da je tokom maja i juna iskazano veliko interesovanje za ovu vrstu usluge.

Radošević je naveo da je u ovom banjskom kompleksu u prvom periodu korištenja turističkih vaučera 2020/2021. godine iskorišteno više od 13.000 direktnih vaučera, te 7.000 putem turističkih agencija.

"Najviše su se tražili velnes aranžmani u hotelu `Kardijal` i zdravstveni aranžmani u hotelima `Posavina` i `Srbija`", izjavio je Radošević.

Vlada Republike Srpske donijela je 9. juna uredbu o načinu i postupku dodjele turističkih vaučera građanima Srpske, čija je vrijednost 100 KM.

Vaučeri se mogu koristiti jednom u periodu od 1. jula do 30. oktobra za plaćanje usluge smještaja, noćenje sa doručkom, bez obzira na vrijednost izvršene usluge smještaja.

Korisnik vaučera može da bude svaki punoljetni građanin Republike Srpske i građanin sa prebivalištem u Brčko distriktu sa državljanstvom Srpske, bez obzira na visinu ličnih primanja, koji ispunjava uslove iz uredbe za dodjelu vaučera.


Тагови:
  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм