Zoran Adžić

Gradiška: Usvojen budžet od 41.200.000 KM

  • Извор: СРНА
  • 27.12.2022. 14:55

Gradiška je realizovala sve planirane investicije u ovoj godini i u 2023. ulazi sa usvojenim budžetom od 41.200.000 koji predviđa nastavak izgradnje infrastrukture i preduslova za dalji privredni razvoj, izjavio je gradonačelnik Zoran Adžić.

Nakon što je gradska Skupština usvojila budžet grada za 2023. godinu, Adžić je rekao da je već sada evidentno da će i naredna godina biti nestabilna i da će, vjerovatno, biti potrebno nekoliko puta donositi rebalanse budžeta.

Adžić je naveo da je u gradskom budžetu 14 odsto sredstava, ili oko šest miliona KM predviđeno za socijalna izdvajanja, te da će Gradska uprava, ukoliko se ukaže potreba, dodatno pomoći onima kojima bude ugrožena egzitencija.

Odbornik SDS-a u Skupštini grada Gradiška Zoran Latinović istakao je da je odbornički klub SDS-PDP uložio pet amandmana, koji nisu prihvaćeni, a odnosili su se na pomoć zaposlenima u gradiškoj Bolnici, uduženjima penzionera i porodica sa četvoro i više djece, te povećanje izdvajanja za poklon-čestitke za novorođenčad i kupovinu udžbenika osnovcima.

Latinović je rekao da je da je opozicija očekivala da skupštinska većina bar neki od ovih amandmana prihvati, ali da su uticali na to da gradonačelnik obeća da će u toku godine iznaći sredstva da se pomogne socijalno ugroženom stanovništvu, što je evidentno da će u 2023. godini biti potrebno. 

Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм