Бијељина

Три буџета за три године, нула инвестиција

  • Извор: АТВ
  • 18.09.2023. 19:06

Три године препуцавања, три градска буџета, или око 202 милиона марака и нула инвестиција. То би укратко био учинак градске управе Бијељина под руководећом палицом Љуубише Петровића. Оно што су сви очекивали је процват инвестиција и капиталних пројеката, међутим од тога нема ништа, кажу у Скупштини града.

"Већ три године има 2 милиона КМ за лед расвјету у нашем граду, да ни једна ЛЕД сијалица по том пројекту није заврнута, да смо имали три године милион за почетак изградње спортске сале, та сала сем што је организован неки јавни час, промоција идејног рјешења, да ни једна лопата није закопана за ове три године. Аутобуска станица изграђена три године стоји празна нема рјешења, нема рјешења за градски превоз", каже Александар Ђурђевић, предсједник Скупштине града.

Навикао да за нерад криви друге и овај пут има изговоре. Петровић који најбоље функционише на Фејсбуку, поручује из Америке, да ће народу од сад кроз редовне рубрике објасњавати шта је буџет и како се дијели.

"Примјетио сам да велики број људи (што је логично и потпуно у реду) не познаје процедуре које су неопходне како би се неки пројекти започели, не зна шта је то све што један буџет покрива, нису свјесни који су све потенцијални и актуелни проблеми на различитим нивоима функционисања нашег града, мисли да је градоначелник свемогућ и шериф, мисли да је буџет Града неограничен и олако вјерује у политичка подметања", поручио је Љубиша Петровић.

Ђурђевић тврди да је Скупштина урадила свој дио посла. На градоначелнику је било да то проведе. 

"Редовно су усвајани буџети, усвајане одлуке, стратешки документи, али чини ми се да приоритет у раду Градске управе није да се ради било шта капитално и да се остави неки траг него популизмом тражење личне подршке за градоначелника", поручио је Александар Ђурђевић, предсједник Скупштине града.

Нерад Градске управе одбио је многе инеститоре који су имали план да дођу у Бијељину и понуде нова радна мјеста, али су закључили да град стагнира, кажу одборници. Средства за неке од пројеката већ три године само стоје на рачуну и губе вриједност. 

2021. године буџет града био је 61,6 милиона, 2022.године 72 милиона КМ, а 2023 68,5 милиона КМ. За грађена су то само бројке и потрошен новац који на дјелу видјели нису. Имајући у виду да је 2024. изборна година сигурно је да ће градоначелник наћи рјешење за све пројекте.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.