Живинице

Градоначелник бх. града са 150 милионера најавио нови мега пројекат

  • Извор: Агенције
  • 14.02.2024. 07:47

Информација да у Живиницама има више од 150 милионера, изазвала је праву лавину реакција.

Ову информацију коментарисао је и сам градоначелник Живиница Беган Мухић. Он је такође најавио нови мега пројекат.

"Не располажемо званичним подацима, а моја слободна процјена да у Живиницма има преко 150 особа које могу добити епитет милионера", казао је Мухић.

Упитан како је град Живинице привукао предузетнике из свих крајева, Мухић одговара да га радује то да предњаче у односу на друге средине, пише портал "Бизнисинфо". 

"То нас не обесхрабрује да наставимо у позитивном тренду, свјесни смо нових изазова и нових проблема и које морамо ефикасно рјешавати у наредном периоду. Послодавци, привредници и грађани су свјесни да Градска управа и администрација постоје због и њих и да смо на одређени начин њихов сервис", нагласио је.


Невјероватан податак: Ова општина у БиХ има чак 150 милионера

Невјероватан податак: Ова општина у БиХ има чак 150 милионера

Позитивни ефекти посљедњих неколико година могу се сматрати као позитивна синергија градске администрације, градског вијећа, послодаваца и грађана.

"То је резултирало позитивним трендовима. Желимо до 2026. да будемо енергетски независни, да извршимо декарбонизацију. И у сарадњи у изградњи једне мегаелектране, ми ћемо до 2026. производити зелену енергију", поручио је Мухић.

Додаје да Град Живинице биљежи импозантне резултате у 2023. године.

"Преко милијарду и сто милиона КМ остварених прихода и близу 100 милиона остварене добити. Негдје око 30 посто су стране инвестиције, а преосталих 70 су домаћи послодавци", објаснио је Мухић гостујући на Федералној телевизији.


Сјеверна Кореја испалила непознате крстареће ракете

Сјеверна Кореја испалила непознате крстареће ракете

Додао је да у 2013. години извоз био 38,5 милиона КМ, а да је у 2023. преко 380 милиона марака живиничка привреда пласирала својих производа, врло често на најзахтјевнија тржишта Европске уније.

"Ово говори да је наша привреда спремна производити квалитетне производе, економски конкуренте, за најзахтјевнија тржишта. Суштински проблем јесте количина наших производа. Морамо у наредном периоду стратешки размишљати о повећању капацитета", нагласио је.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: