Поскупљују или не?

Хоће ли фризери и козметичари дићи цијене својих услуга?

  • Извор: АТВ
  • 04.01.2024. 18:00

И потреба и луксуз – услуге фризера и козметичара ускоро би могле бити нешто скупље.

Нове цијене још нису формиране али би на горе могле ићи за 20 у фризерским и за 10 одсто у козметичким салонима. Омиљена занимација, ускоро би могла постати изазовнија активност по новчанике.

„С обзиром да сам ја јуче анкетирала и фризере и козметичаре, имамо свој канал из читаве Републике Српске, ми ћемо сачекати још неких пар дана да видимо каква ће бити дешавања што се тиче дистрибутера и људи који нас снабдјевају средствима за рад које ми користимо. Видјећемо каква ће бити ситуација, али евидентно је да ћемо ипак морати да повећамо цијене“, рекла је за АТВ Жана Арсић, предсједник Занатско-предузетничке коморе регије Бањалука-

Што се клијената, односно муштерија тиче, скоро па једногласно кажу од посјета омиљеним салонима и поред поскупљења, неће одустати. Неколико марака више из кућног буџета моћи ће се и даље издвајати. 

Ево шта су нам рекли грађани:

„Као што видите, све су жене сређене, тако да мислим да и као сви други морају повећати цијене својих услуга, али да то лично неће утицати. Ко је навикао да иде на фризуру, он ће ићи. Ја им желим да раде.“

„Ко је навикао, он ће вјероватно одржавати своје фризуре уредно.“

„Довољно је, не треба поскупљивати. Мислим да ако поскупе имаће и мање посла.“

„Ништа ми не би утицало, нећу косу код куће прати, ваљда сам ја пензију зарадила да могу барем отићи фризеру. Колико год буде, ја сам код фризерке.“

И из фризерских и козметичких салона се надају да потенцијалне нове цијене неће довести до смањења посла.  

Да ли ће и за колико цијене ових услуга ићи на горе, сазнаћемо. Међутим,  једно је сигурно. Од фризуре, доброг маникира и педикира, те испијања кафе у салону љепоте тешко да ће се одустати.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.