Дмитриј Песков

Из Москве јасни: То ће бити "чврст ексер" у ковчегу западног економског система

  • Извор: СРНА
  • 28.04.2024. 14:19

Одлука о пљенидби руских средстава, уколико буде донијета, биће "чврст ексер" у ковчегу западног економског система, а Москва ће поднијети тужбу и то без могућности застаре, рекао је данас портпарол Кремља Дмитриј Песков.

"Уколико се то деси и створи се сличан опасан преседан, то ће бити чврст ексер у будућем ковчегу цијелокупног западног економског система", нагласио је Песков.

Према његовим ријечима, у случају да донесе одлуку да заплијени руска средства, Запад ће одмах остати без своје репутације као доброг мјеста за инвестиције и за обнову ће бити потребне деценије.

Он сматра да ће страни инвеститори и државе које имају своја средства у тим земљама, десетоструко више почети да размишљају прије инвестиција свог новца јер ће поузданост нестати због једне глупе и лоше размотрене одлуке.

Песков је напоменуо да ће, уколико Западне државе донесу сличну одлуку, Москва поднијети тужбу и то без могућности застаре, преноси руска новинска агенција ТАСС.

Он није прецизирао које би мјере могла предузети Москва уколико Запад заплијени руска средства, али је подсјетио да и Русија, такође посједује стране фондове.

"Имамо Западни новац, разне структуре, али је превремено о свему томе говорити", додао је Песков.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм