Стварање заједничке валуте

Излаз у случају колапса долара: Да ли БРИКС има алтернативу?

 • 03.05.2024. 09:08

У случају колапса долара и међународног монетарног система, БРИКС може да понуди алтернативу, укључујући праву валуту подржану робом на размени, изјавио је у Алексеј Можин, извршни директор руске филијале Међународног монетарног фонда.

Према његовим ријечима, чланице БРИКС-а би могле да створе заједничку валуту која би се базирала на валутама пет земаља чланица организације, међу којима су кинески јуан, индијски рупиј, руска рубља, бразилски реал и јужноафрички ранд.

"Русија ће побиједити без обзира на 61 милијарду крвавих долара америчке помоћи Кијеву"

- Тренутно о томе разговарамо, у случају колапса долара и међународног монетарног система, биће неопходно да се да се све те идеје реализују и да буду подржане реалном робном размјеном - додао је он.

Први пут у историји: Амерички ФЕД у минусу 114 милијарди долара

Први пут у историји: Амерички ФЕД у минусу 114 милијарди долара

Можин је додао и да бројни западни медији често пишу о недостацима актуелног монетарног система, притом, спомињући БРИКС као организацију која је у стању да понуди алтернативу, пише Спутњик.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

  '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.