Radovan Višković

"Izlazak na Bečku berzu dobar test za Elektroprivredu Srpske"

  • Извор: СРНА
  • 29.11.2021. 17:21

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da će emitovanje obveznica Elektroprivrede Srpske na Bečkoj berzi biti dobar test u smislu da se to javno preduzeće pokaže na međunarodnom finansijskom tržištu.

"Pokazaće se da li ima ili nema interesovanja za obveznicama `Elektroprivrede Republike Srpske`", rekao je Višković novinarima u Banjaluci.

On je podsjetio da "Elektroprivreda" planira da realizuje brojne velike investicije iz vlastitih sredstava, jer se u vezi s tim ranije odustalo od nekih kreditnih zaduženja kod banaka.

"Već je krenula investicija u vezi sa hidroelektranom Bistrica od 110 milion evra i u potpunosti je finansira `Elektroprivreda Republike Srpske` iz vlastitih sredstava", rekao je Višković.

Premijer Srpske je izrazio zadovoljstvo što na međunarodnom finansijskom tržištu i berzama ima interesa za obveznicama Srpske i što se njima trguje.

Višković je rekao da u tome ne vidi nikakav problem, te da se o zaduženjima Srpske na Londonskoj berzi svi mogu informisati na sajtu te finansijske ustanove.

Тагови: