Tijantijan Kulander

Iznenada preminuo osnivač kripto kompanije vrijedne milijarde

  • Извор: Телеграф
  • 28.11.2022. 20:07

Tijantijan Kulander, suosnivač hongkonške kompanije za digitalnu imovinu Amber Group, preminuo je u snu, saopšteno je iz kompanije.

Kulander je bio na Forbsovoj prestižnoj listi 30 mlađih od 30 godina 2019. godine, a preminuo je "neočekivano". Nisu dati dodatni detalji o uzroku smrti, piše "Daily Mail".

Grupa Amber je opisala Kulandera, kojeg prijatelji i kolege rado zovu "TT" – kao nekog ko je imao "instrumentalnu ulogu u osnivanju Ambera" i ko je bio stub njihovog uspjeha.

Kulander, bivši trgovac Morgan Stenlija i Goldman Saksa, osnovao je Amber grupu 2017. Kompanija je posljednjih mjeseci procijenjena na 3 milijarde dolara.

Kulanderova smrt dolazi samo nekoliko nedjelja nakon što se kripto-milioner Nikolaj Mušegijan (29) udavio na plaži u Portoriku nakon što je tvitovao da se plaši da će ga CIA i Mosad ubiti, prenosi "Telegraf.rs".

Međutim, Mušegijan je imao istoriju problema sa mentalnim zdravljem i njegova porodica ne vjeruje da je u pitanju sumnjiv slučaj.

Dalji detalji oko Kulanderove smrti nisu bili dostupni - osim činjenice da je preminuo dok je spavao.

Inače, danas je i krpto-kompanija BlockFi podnijela zahtjev za bankrot. Ovaj zajmodavac je ranije ove godine dobio kreditnu liniju od 400 miliona dolara od nezgodnog FTX-a.

Тагови: