Изазови

Још један њемачки гигант пропада: Бош отпушта раднике

  • Извор: Агенције
  • 11.12.2023. 08:13

Bosch се на почетку године суочава с већим изазовима од очекиваних. Добављач аутомобилске индустрије стога мора испунити своје обећање да ће се суздржати од укидања радних мјеста до 2027. Погођено је на стотине сарадника у Њемачкој.

Према извјештају, највећи свјетски добављач аутомобила Bosch идуће године ће се суочити с укидањем радних мјеста. Најмање 1.500 радних мјеста биће укинуто само у погонима у Штутгарт-Феуербаху и Швиебердингену, извијестио је “Automobilwoche”, позивајући се на инсајдера.

Bosch је потврдио тренутне разговоре с радничким савјетом

Дајхман затвара продавнице: Њемачки гигант у нокдауну

Дајхман затвара продавнице: Њемачки гигант у нокдауну

“Чак и ако желимо одржати наш ниво запослености што је могуће боље с новим производима и широким распоном мјера обуке, мораћемо их прилагодити стању наруџби у неким подручјима”, рекао је потпоарол.

У љето је Bosch искључио могућност отпуштања 80.000 запосленика у њемачком од‌јелу за мобилност до 2027. године.

“Настављамо корак по корак и развијамо мјере на темељу специфичне локације”, рекао је потпарол компаније за “Automobilwoche”.

Према извјештају, четрдесетосатни уговори би се раскинули као један инструмент како би се смањили на колективно договорених 35 сати, преноси “СееБиз”.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм