Potonula im vrijednost

Još tri američke banke u opasnosti? Prekinuto trgovanje

  • Извор: Б92
  • 02.05.2023. 21:45

Trgovanje akcijama tri regionalne banke u SAD obustavljeno je danas zbog volatilnosti nakon što im je vrijednost potonula 20 procenata.

Akcije Western Alliance Bancorpa skliznule su 24,62 odsto u 10:19 po istočnoameričkom vremenu, dok je dionica PacWest Bancorpa bila u minusu od 23,59 odsto u 10:24, a Metropolitan Bank Holding Corp je imao pad od 21,91 odsto u 10:24 po istočnoameričkom vremenu, prenosi Teletrejder.

Podsjetimo Džej-Pi Morgan se složio da preuzme Prvu republikansku banku, koja je tako postala treća regionalna banka u SAD koja je bankrotirala nakon Banke Silicijumske doline i Signature banke. Naime, Kalifornijsko odjeljenje za finansijsku zaštitu i inovacije (DFPI) saopštilo da je zatvorilo banku First Republic.

Treći krah za redom: Propala još jedna velika banka u Americi

Treći krah za redom: Propala još jedna velika banka u Americi

Za kupovinu Prve republičke banke, koja je 13. aprila raspolagala imetkom od 229,1 milijardu dolara, bili su zainteresovani i grupacija za finansijske usluge PNC, kao i grupacija Citizens, a posljednje ponude su upućene prekjuče, prenio je izvor upoznat sa situacijom. 

Pratite nas i putem Vibera

Тагови: