Разне бенефиције

Како ће се кретати зараде у ИТ сектору

  • Извор: Б92
  • 30.10.2023. 17:34

Готово 53 одсто компанија у Србији планира повећање зарада у ИТ индустрији до 10 одсто.

Истовремено, 28 процената њих истакло је да ће бити повећања и преко 10 одсто, резултати су истраживања, које је испитало мишљења запослених и компанија различитих величина и области пословања.

У истраживању које су спровели тимови компанија Осигураник, Инфостад, HelloWorld, Тим центар и Резилиент у периоду од јуна до јула 2023. године, чак 89 одсто програмера има могућност рада од куће, а од тог броја, 45 процената бира рад од куће без икаквих ограничења, 10 одсто њих ради искључиво од куће, док 34 одсто има ту опцију у одређеној мјери.

Промашио при мијењању брзине на 150 km/h – уништио мотор

Промашио при мијењању брзине на 150 km/h – уништио мотор

Друга важна бенефиција је добровољно здравствено осигурање, које је омогућено за 71 одсто запослених, саопштио је Hello World. Слиједи флексибилно радно вријеме са 66 процената запослених који имају могућност флексибилних радних сати, што је мање него прошле године, када је 72 одсто програмера имало ту могућност.

Током јуна и јула 2023. године, прикупљени су одговори од кључних доносилаца одлука из чак 120 ИТ компанија, укључујући ХР менаџере, више менаџере и власнике, заједно с одговорима од 232 запослена из преко 170 ИТ компанија које послују у нашој Србији,

Благо на бањалучкој пијаци, препродаја вриједна златна

Благо на бањалучкој пијаци, препродаја вриједна златна


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм