Trebinje

Kampanja "Naše je bolje" pomaže domaću privredu

  • Извор: АТВ
  • 26.04.2023. 19:20

Naše je bolje, to je kampanja kojom se želi podstaći domaća proizvodnja, ali i rečenica koju bi svi trebali zapamtiti. 22 trebinjska proizvođača rekli su danas šta ih najviše muči. Oni iz mesne industrije žale se na cijene i lošu ponudu sirovine, vinarima smeta uvoz grožđa jer je kažu naše bolje.

"Apsolutno smo konkurentni i imamo šta da ponudimo, nikada ne nedostaje novih prilika da predstavimo proizvode, mislim da je i ova konferencija odlična prilika za to. Kao što sam naziv kaže naše je bolje", rekla je Ljubica Berak iz Vinarije Berak u Trebinju.

"Jednostavno domaće je domaće i domaći proizvodi moraju da budu bolji ako ništa zbog načina ishrane i zbog načina prerade, nema procedura u transportu. Svježe i kvalitetno", rekao je Savo Tarana iz preduzeća "TDS Tarana" u Trebinju.

Hercegovačka kuća je napravila ozbiljan iskorak, kažu to u područnoj privrednoj komori. Svaki vid podrške privredi je dobro došao, podvlači Duško Pantović.

"Ja mislim da ministarstvo treba da nastavi sa aktivnostima, da pomogne, da napravi neki edukativni centar u smislu marketinga i da organiziraje odlaske na sajmove i da se tako predstavi domaća proizvodnja, rekao je Duško Pantović, predsjednik Područne privredne komore Trebinje.

Ide se još jače u brendiranje i promociju kažu iz resornog ministarstva. Biće i konkretnih koraka a to je izmjena pravilnika za dodjelu sredstava iz oblasti turizma, uvjerava Denis Šulić.

"Ići ćemo na način da svako ko želi da aplicira za sredstva ministarstva a bavi se ugostiteljskom djelatnošću ili hotelijerstvom morače imati na svojoj ponudi domaće proizvode iz Republike Srpske i domaći proizvod iz tog grada iz koga je taj poslovni subjekat", rekao je Denis Šulić, ministar trgovine i turizma Republike Srpske.

Trebinje je dobar primjer kada je u pitanju brendiranje. Naši proizvodni jesu bolji, a možda i skuplji, zato se na tome zajedničkim snagama treba raditi, jasan je Šulić.

Тагови:
  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок