Ko je žena koja je preuzela Miškovićevu imperiju: Milka Vojnović postala jedna od najmoćnijih žena u Srbiji

  • 19.05.2021. 14:17

Mnoge je iznenadila informacija da se Miroslav Mišković, osnivač i predsjednik Delta Holdinga, povlači se iz operativnog upravljanja kompanijom. On će ubuduće će biti predsjednik Upravnog odbora Holdinga, a na rukovodeću poziciju umjesto njega dolazi Milka Vojnović.

Ona je po struci diplomirani ekonomista, a karijeru u Delta Holdingu započela je još 1991. godine.  Po završetku studija odmah se zapošljava u tadašnju Službu društvenog knjigovodstva (SDK) u kojoj je radila do prelaska u Miškovićevu kompaniju.

Milka je donedavno bila Viši potpredsjednik za finansije i ekonomiju. Njene ključne aktivnosti u kompaniji bile su u domenu odnosa i saradnje sa bankarstvom kao i posao koji je vezan za inversticioni sektor. Njeni poslovi bili su prežno koordinacionog tipa, razmatrala je biznis planove projekata, a bila je odgovorna i za cjelokupne finansijske aktivnosti kompanije Delta Holding. 

Milka Vojnović učestvovala je u procesu prodaje kompanija Delta Generali osiguranja Generali osiguranju, Delta Banke Banci Intesa, Delta Maxi Delhaize-u, Delta City i mnogih drugih. 

Govori engleski i ruski, a od stručnih praksi pohađala je  u Barclays Bank London i Royal Bank of Scotland.

Da podsjetimo, kako je navedeno u saopštenju Mišković namjerava da se sa pozicije povuče iz operativnog upravljanja kompanijom i da svoje iskustvo i znanje usmjeri u tri oblasti koje smatra krucijalnim za razvoj ne samo Delta Holdinga, već i društva u cjelini.

Kako se dodaje, njegov fokus biće usmjeren na internacionalni razvoj kompanije, na rad sa mladim ljudima u kompaniji, odnosno formiranje budućeg menadžmenta i na razvoj sela u Srbiji, posebno kroz kompanijski projekat "Naše selo".

(Mondo)

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм

    'Филм

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.