Za 3,9 milijardi funti u gotovini

Koka-kola kupuje lanac kafeterija

  • 31.08.2018. 12:48

Kompanija "Koka-kola" kupiće lanac kafeterija "Kosta kofi" od "Vitbreda" za 3,9 milijardi funti u gotovini.

"Vitbred" je planirao da odvoji lanac "Kosta kofi" kao posebnu firmu, ali se ispostavilo da je direktna prodaja profitabilnija. 

Izvršni direktor "Vitbreda" Alison Britejn rekla je da će seova kompanija sada fokusirati na svoj lanac hotela "Premijer in" u Britaniji i NJemačkoj. 

"Vitbred" je kupio "Kosta kofi", koji je sada najveći lanac kafića u Engleskoj, 1995. godine za samo 19 miliona funti. 

U to vrijeme, "Kosta kofi" imao je samo 39 kafeterija. Sada "Kosta kofi" ima samo u Britaniji više 2.400 objekata, kao i 1.400 u inostranstvu. 

Britejnova je rekla da "Koka-kola" želi da kupi "Kosta kofi" jer želi proizvod od kafe, a u svom asortimanu nema kafu", javio je Bi-Bi-Si. 

Ona je rekla da će novac od prodaje biti iskorišten za proširenje lanca hotela "Premijer in", vraćanje gotovine akcionarima, otplatu dugova i jačanje penzionog fonda.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.