Сезона на мору је увелико у току, а све чешће чујемо коментаре гостију који остају збуњени након вечере у ресторану, питајући се да ли је оно што су управо платили стварно или је само још једна епизода хрватске љетне стварности.
Један гост који је подијелио свој рачун на Редиту остао је збуњен цијеном салате од купуса, након што је платио јагњетину 50 евра, а 2 децилитра црног вина 5,20.
"Салата од купуса за 5 евра - да ли је то стварна цијена? Само да напоменем да је стигла у малој чинији, са двије капи маслиновог уља и мало бибера. Такође, наручена је након што је јело већ стигло, тако да нисмо знали која је цијена“, наводи се у објави на Редиту.
Његова објава је изазвала лавину коментара и реакција, и није свима било јасно шта покушава да постигне објављивањем овог налога.
"Фасцинантно је како људи губе способност читања када је у питању читање цјеновника или менија, али ту способност поново стичу када је у питању читање рачуна", написао је један корисник.
Други су питали: "Да ли тај ресторан има цјеновник?“ Неки су такође нудили савјете како да се јефтиније прође: "Реално је да не једете јагњетину у Водицама, већ да одете три километра даље до главног пута и једете тамо. Боље је и јефтиније, али, нажалост, морате доћи тамо".
Било је и оних који су отворено критиковали недостатак информација:
"Зашто нисте погледали цјеновник прије јела?“
Међутим, неки коментатори кажу да се сличне цијене могу наћи и у континенталним дијеловима земље:
"Не разумијем, да ли су цијене у ресторанима у Загребу јефтиније? Питам јер никада нисам наишао на ресторан у центру Загреба са нижим цијенама него на обали“, преноси "Блиц".
Један корисник је подвукао суштину проблема:
"Ако бисте видјели цијену, наручили и платили – онда је то реално. Гдје бих ја био да сам објављивао рачун за сваку вечеру на Редиту… Објаве попут ове чине да изгледа као да ови људи буквално никада не излазе на вечеру".