Vlada Republike Srpske

Koncesije za HE "Foča" i "Paunci" dodijeljene "Elektroprivredi" 

  • 24.01.2019. 16:23

Vlada Republike Srpske dodijelila je danas "Elektroprivredi Republike Srpske" koncesije za izgradnju i korišćenje hidroelektrana "Foča" i "Paunci" na rijeci Drini.

Vlada je donijela rješenje o dodjeli koncesije za izgradnju i korišćenje HE "Foča", te rješenje o davanju saglasnosti na ugovor o koncesiji za izgradnju i korišćenje HE "Foča" na rijeci Drini, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću. 

U saopštenju je navedeno da se koncesija za izgradnju i korišćenje HE "Foča" dodjeljuje Privrednom društvu Mješoviti holding "Elektroprivreda Republike Srpske" - Matično preduzeće Trebinje na period od 50 godina, računajući od dana zaključivanja ugovora o koncesiji. 

"Koncesionar je dužan prije zaključenja ugovora o koncesiji da uplati u korist budžeta Republike Srpske jednokratnu naknadu za ustupljeno pravo u iznosu od 1.163.718 KM", navodi se u saopštenju. 

Vlada je donijela i rješenje o dodjeli koncesije za izgradnju i korišćenje HE "Paunci" na rijeci Drini, kao i rješenje o davanju saglasnosti na ugovor o koncesiji za izgradnju i korišćenje HE "Paunci". 

Navodi se da se koncesija za izgradnju i korišćenje HE "Paunci" na rijeci Drini dodjeljuje Privrednom društvu Mješoviti holding "Elektroprivreda Republike Srpske" - Matično preduzeće Trebinje. 

"Koncesija se dodjeljuje na period od 50 godina, računajući od dana zaključivanja ugovora o koncesiji, a koncesionar je dužan prije zaključenja ugovora o koncesiji da uplati u korist budžeta Srpske jednokratnu naknadu za ustupljeno pravo u iznosu od 1.232.172 KM", pojašnjava se u saopštenju. 

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм