Njemački gigant

Lidl traži lokaciju u još jednoj opštini u BiH

  • Izvor: Agencije
  • 16.03.2023.16:59

Načelnik opštine Kalesija Sead Džafić juče je u radnu posjetu primio Dalibora Lazića i Kerima Handanagića, predstavnike kompanije Lidl koja želi investirati u više gradova i opština u BiH.

Tema razgovora bila je mogućnost otvaranje objekta ove kompanije na teritoriji Kalesije, odnosno traženje lokacije za izgradnju objekta od oko 2.500 kvadratnih metara prodajne površine, odnosno ukupno oko deset dunuma zemljišta gdje bi uz objekat bio i parking prostor i sve ono što je neophodno za nesmetano funkcionisanje.

"Kalesija je strateški jako interesentna s obzirom da je blizu granice sa Srbijom, kroz nju prolazi magistralna cesta, a uz to blizinu je i Međunarodni aerodrom Tuzla što je čini idealnim mjestom za investicije", kazao je Džafić.

On je predstavnicima Lida predstavio i industrijsku zonu u istočnom dijelu opštine gdje je nekoliko lokacija ponudio potencijalnim investitorima na razmatranje.

Dalibor Lazić, voditelj sektora nekretnina u Lidlu, ističe da je u toku istraživanje tržišta i pravljenja spiska lokacija i gradova gdje bi ova kompanija otvorila objekte u ovoj ili narednoj godini, ali da je još rano govoriti koje su to lokacije.

Džafić je obećao da će kompletna administracija biti na raspolaganju predstavnicima Lidla da pomogne u skladu sa zakonskim odredbama, ukoliko se odluče da Kalesija bude mjesto gdje će investirati, piše Akta.

Tagovi: