Осам одсто запослених

"Мајкрософт" отпушта 1.900 радника

  • 25.01.2024. 17:20

"Мајкрософт" ове седмице отпушта 1.900 запослених у фирмама "Активижн близард" и "Ексбокс", пренио је информативни веб-сајт "Верџ".

То представља око осам одсто запослених у дивизији за видео-игре и углавном захвата "Активижн близард", наводи се у извјештају у којем је цитиран интерни допис шефа одјељења за игре Фила Спенсера.

"Мајкрософт" за сада није одговорио на Ројтерсов захтјев за коментар.

Србија се огласила поводом украјинског напада на Милоша Биковића

Србија се огласила поводом украјинског напада на Милоша Биковића

У извјештају се додаје да предсједник компаније "Близард" Мајк Ибара и директор дизајна Ален Адам напуштају компанију, док је претходно најављена "Близардова" игра преживљавања отказана.

Ова вијест долази неколико мјесеци након што је "Мајкрософт" закључио уговор вриједан 69 милијарди долара за куповину "Активижн близарда", чиме је повећао утицај на тржишту видео игара најпродаванијим насловима, укључујући "Кол оф дјути", да би био конкурентнији тржишном лидеру "Сонију".

Снажан земљотрес погодио Турску

Снажан земљотрес погодио Турску

Још неколико великих компанија, укључујући "Алфабет", "Амазон" и "Ибеј", такође су отпустиле хиљаде радника у посљедњих неколико седмица да би смањиле трошкове и повећале профитабилност.

Свеукупно, више од 21.000 радника отпуштено је у 76 технолошких фирми у јануару, према веб-локацији за праћење тржишта рада "Лејофс".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: