Вршац

Матеј са свега 8 година покренуо властити бизнис

  • Извор: РТС
  • 11.03.2024. 21:56

Да дјеца имају предузетнички дух од малих ногу, примјер је и Матеј Ристановић из Вршца, који је са само 8 година покренуо прву бизнис идеју о узгоју живине.

Умјесто на телефону или компјутеру, вријеме послије школе дванаестогодишњи Матеј Ристановић проводи у просторији, гдје још од своје 8 године одгаја различите врсте живине.

Од првог џепарца купио је 20 домаћих пилића, које је отхранио и касније продао.

Опробао се и у одгајању патака, кока носиља. Од зарађеног новца купио је инкубатор и излегао 120 препелица о којима тренутно брине.

"Сам сам отхранио све, нико ми није помагао, мама и тата су жељели да ми помогну, и од њих и брата имама подршку, али ја нисам хтио, ја сам једноставно то желио да урадим сам. Подразумијева се сваки дан да им буде чисто, да имају сваки дан хране да имају воду, без воде не смију да остану", каже Матеј Ристановић.


Сви причају о Сајси Ем Си, а мало ко зна да је овај пјевач њен отац

Сви причају о Сајси Ем Си, а мало ко зна да је овај пјевач њен отац

Овај дјечак, са изузетно израженим предузетничким духом, о одгајању живине информисао се каже преко интернета, а онда пажљиво планирао сваки наредни корак у његовом малом бизнису.

"Ове 34 препелице, оне носе сваки дан, а ове мале када ми пронесу планирам да имам око 70 јаја сваког дана и ту имам да исплатим њихову храну да имама мало џепарца за себе да дам мало и брату, да га помогнем", додаје Матеј.

Матеј је још као мали показивао интересовање за одгајање животиња, а прве коке носиље запратио је на плацу код дједа.

Данас сав џепарац који добије улаже како би унаприједио посао.

"Мислили смо игра дјечија сад ће он да се ту мало труди и проћи ће га, али он није одустао и све је хтио сам није хтио никакву подршку од нас типа финансијску, да му ми помажемо, да хранимо, чистимо, али нашу подршку има у смислу да га подржавамо у свему што ради и ето тако је кренуло. Сад је он то заволио и гледа мало озбиљније и више се посвећује томе", истиче отац Мате Ристановић.


Девет погинулих у страшној несрећи, дјечак (2) једини преживјели

Девет погинулих у страшној несрећи, дјечак (2) једини преживјели

Овај 12-годишњак, на чијем предузетничком духу би могли да позавиде и успјешни бизнисмени, одличан је ђак у школи и успијева да се организује тако да све обавезе, и школске и оне везане за бизнис, испуни на вријеме, пише "РТС".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)