Ministar poljoprivrede

Minić: Nastavak zajedničkih projekata u Čelincu

  • Извор: СРНА
  • 03.04.2023. 15:46

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić izjavio je da postoji izuzetna saradnja opštine Čelinac za republičkom vlašću, te potvrdio da će Ministarstvo nastaviti realizaciju zajedničkih projekata sa tom opštinom.

Minić je naveo da je sa načelnikom opštine Vladom Gligorićem razgovarao o infrastrukturnim projektima koje opština realizuje sa Vladom Srpske, te da je, kada je riječ o budućoj saradnji, prioritet rad na ruralnoj infrastrukturi i projektima na vodozaštitnim objektima.

"Izuzetni koristan sastanak sa opštinom koja ima dobru upravu i saradnju sa Vladom Srpske, a to daje rezultate što je vidljivo na terenu", rekao je Minić novinarima nakon sastanak sa Gligorićem, dodajući da će Ministarstvo obezbijedili dodatna sredstva za određene projekte u toj lokalnoj zajednici.

On je istakao da, kada je riječ o raspodjeli drvnog sortimenta, Republika Srpska ima kapacitet od 2 miliona metara kubnih drveta i da domaći proizvođači moraju svoju preradu koncipirati u skladu sa tom količinom resursa Srpske.

"Napravili smo do sada najpravičniju raspodjelu gdje smo smanjili jaz između finalista i ovoj ostalih kupaca. Prvi put smo 41 kupca skinuli sa lista zbog neispunjavanja uslova", rekao je Minić.

Načelnik opštine Čelinac Vlado Gligorić kaže da je bilo riječi o više značajnih tema za saradnju ove lokalne zajednice i ministarstva, a posebno kada je riječ o vodoprivredi.

"Nastavljamo sa izgradnjom mosta u centru grada sa pristupnim saobraćajnicama. Govorili smo o projektima koji se tiču poljoprivrednim proizvođačima i drvoprerađivacima nase opštine", naveo je Gligorić.

On je istakao da je govora bilo i o ruralnoj infrastrukturi za mjesne zajednice opštine kako bi se stvorili bolji uslovi za bavljenje poljoprivredom.

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Boris Pašalić izjavio je da je potrebno raditi i na putnoj infrastrukturu u Čelincu, kao što je kružni tok u Čelincu i obilaznica oko Čelinca.

Minić, nakon sastanak sa Gligorićem, nastavio je posjetu Čelincu obilaskom Drvne ndustrije "Fačo", te Farme "Koka-kik". 

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина