Skupština akcionara HE na Trebišnjici

Mišeljić: Nije donesena odluka o dokapitalizaciji HET-a

  • Извор: АТВ
  • 21.01.2022. 19:30

Na sjednici Skupštine akcionara Hidroelektrana na Trebišnjici nije donesena odluka o dokapitalizaciji ovog preduzeća. Ali će, kako kažu iz uprave, uskoro biti. Trenutno se ovo pitanje detaljnije razrađuje, kako bi se definisala pravila, zašititili mali akcionari, a time što prije nastavilo sa čitavim procesom, tvrdi direktor Hidroelektrana na Trebišnjici Gordan Mišeljić.

“Većinski vlasnik Vlada kroz predstavnika državnog kapitala je načelno dala saglasnost za takvu aktivnost HE na Trebišnjici, sa ciljem dokapitalizacije HE Dabar i završetka samog projekta. Međutim, bili su suzdržani po dvije tačke dnevnog reda, tako da danas nije donesena odluka o dokapitalizaciji, nego je to ostavljeno da se praktično razradi”, izjavio je Gordan Mišeljić, direktor Hidroelektrana na Trebišnjici.

Opozicija od čitavog slučaja već danima pokušava napraviti cirkus. Tako je bilo i danas, kada je Nebojši Vukanoviću zabranjeno prisustvo redovnoj sjednici Skupštine akcionara. Ipak, s validnim papirima, Ljubiša Krunić i Vukota Govedarica imali su priliku da sjednici pisustvuju i sve detalje čuju iz prve ruke.  

“Na kraju su nakon svih provjera rekli da Vukota i Ljubo Krunić mogu, a Vukan ne može. Iz kog razloga, ja nisam dobio informaciju, samo su iz Uprave HET-a rekli da mene ne žele da puste”, rekao je Nebojša Vukanović, poslanik SDS-A u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Svako ima pravo na svoje mišljenje i na svoja djela, ali ukoliko bude trebalo, zbog svih stvari koje posljednjih dana kruže u medijima, mogli bismo ići na sud, kaže Mišeljić. Još jednom je podvukao da od privatizacije HET-a neće biti ništa. Samo se ide se u dokapitalizaciju preduzeća, a sve zbog nastavka izgradnje Hidroelektrane Dabar. 

“Sve vam govorim u cilju izjava koje su u medijima bila prošlih dana, a to je da se vrši privatizacija HE. Još jednom ćemo ponoviti da od toga nema ništa, nećemo čak raditi ni nacionalizaciju, a to je da država bude stoprocentni vlasnik”, navodi Mišeljić.

Još jedan paradoks je što je privatizacija 20% ovog preduzeća bila u vrijeme vlasti sadašnje opozicije. Preostalih 80% ostalo je u vlasništvu Republike Srpske do danas.


Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.