"Избор најуспјешнијих у привреди Републике Српске"

"Млијекопродукт" најуспјешније велико привредно друштво, погледајте и остале награђене

  • Извор: СРНА
  • 29.03.2024. 22:04

Предузеће "Млијекопродукт" из Козарске Дубице проглашено је за најуспјешније велико привредно друштво за прошлу годину на манифестацији "Избор најуспјешнијих у привреди Републике Српске за 2023. годину", одржаној вечерас у Бањалуци у организацији Привредне коморе Српске

Друго мјесто заузело је предузеће "Pass" из Бијељине, а трећепласирано је предузеће "Перутнина Птуј" из Српца.

Најуспјешније средње привредно друштво за прошлу годину је "Младегс пак" из Прњавора, друго мјесто припало је "Металној индустрији Приједор - МИП", а на трећем је сребренички "Еко бокс".

Признање за најуспјешнија мала производно-привредна друштва у прошлој години добили су "Антекна" из Бањалуке, "Вишт" из Добоја, "Пољопром" из Источне Илиџе, "Г енд С трејдерс" из Бијељине и "Кодијакхем" из Требиња.

Почео избор најуспјешнијих у привреди Српске, присуствује Вишковић

Почео избор најуспјешнијих у привреди Српске, присуствује Вишковић

Привредни субјекти из Лакташа "`Мале` електрик драјвс Боснија" и "Искра ТЕЛА Л" награђени су за реализацију значајних инвестиција и допринос у области запошљавања у прошлој години.

Компанијама из Бањалуке "М:тел" и "Елас" додијељено је признање за допринос развоју корпоративне друштвене одговорности у прошлој години.

Награда за најуспјешније извознике производа високог степена финализације у прошлој години припала је компанијама "Алумина" из Зворника, Рудник и термоелектрана "Станари" и "Спортек" из Котор Вароша.

Признања за жене које руководе успјешним привредним друштвима добиле су Јована Тулумовић из "Месне индустрије Тулумовић"(Лакташи), Љиљана Вукелић из "Приједорчанке" (Приједор) и Јелена Милинчић из "Графомарка" (Лакташи).

Штете на воћу због мраза

Штете на воћу због мраза

У категорији за препознатљив квалитет и развој домаћих производа, додијељене су награде привредним друштвима "Стеко центар" из Бијељине за линију производа монтажних кућа, "Оптима група" из Бањалуке за линију призвода премијум уља, "Колорит" из Бањалуке за топлотно-фасадне системе, "Агродестил" из Лакташа за линију воћних ракија и Пољопривредна задруга "Клековача" за линију производа од интегралних житарица.

За унапређење дуално организованог образовања признање је добило предузеће "Тикт мануфактура", док је посебно признање за највећи пласман кредита у привреду додијељено Новој банци из Бањалуке.

Признање је додијељено и општини Србац за највишу оцјену испуњености критеријума у оквиру програма сертификовања општина са повољним пословним окружењем (БФЦ), док су признања за дигитализацију производних процеса додијељена компанији "Колектор CCL" из Лакташа и "Фарми Арсенић" из Козарске Дубице.

Изабран нови предсједник Уније послодаваца Српске

Изабран нови предсједник Уније послодаваца Српске

Признање за допринос привредном развоју неразвијених општина додијељено је предузећу "Петропројект" из Братунца, док је посебно признање из области туризма припало хотелу "Златни јавор" са Јахорине и "Аутдор ризорту" из Пецке.

У име награђених обратио се представник "Млијекопродукта" Дарко Самарџија, који је истакао да им је велика част да буду прво предузеће по оствареним финансијским резулатима, али и у свим осталим параметрима.

"У име компаније `Млијекопродукт` захваљујем се свим нашим радницима, кооперантима, Министарству пољопривреде и Влади Српске која несебично помаће производњу сировог млијека у Републици Српској", рекао је Самарџија.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм