Бањалука

Нафташи у Српској траже да им Влада дозволи да зарађују више

  • Извор: Независне
  • 15.04.2024. 11:43

Нафтни дистрибутери у Републици Српској сматрају да Влада Републике Српске треба да им дозволи повећање зараде минимално за 5 до 10 фенинга по литру продатог горива на бензинским пумпама.

Наиме, како је за "Независне новине" рекао Ђорђе Савић, предсједник Групације за промет нафтним дериватима при Привредној комори Републике Српске , Влада треба да повећа маржу са 25 фенинга по литру на минимално 30 до 35 фенинга како би могли живјети као што су живјели прије четири године.


Кошарац: Превазићи политичке предрасуде Сарајева о Отвореном Балкану

Кошарац: Превазићи политичке предрасуде Сарајева о Отвореном Балкану

"Неко паметан је сјео и прије неколико година израчунао да је нама довољно 25 фенинга за функционисање. Јасно је да је сада нама тих 25 фенинга знатно мање него када је Уредба донесена, јер су сви трошкови порасли", објашњава Савић и истиче да им садашња маржа никако не одговора, те додаје да није упознат у којем смјеру Влада Републике Српске има намјеру да промијени Уредбу о ограниченој маржи.

"Надамо се да нова Уредба о ограниченим маржама на промет нафтним дериватима не би требала да доведе до смањена марже", појаснио је Савић за "Независне новине".

Истиче да  бензинске пумпе у Српској полако подижу цијене бензина и дизела,  те да ће да  коштају до 2,75 КМ.

У Републици Српској је од 1. априла 2021. године на снази Уредба о ограниченој маржи на промет нафтним дериватима и то у износу на максимално шест фенинга у велепродаји и на највише 25 фенинга у малопродаји.


Вучић: Супротставићемо се свјетским лобистима снажније него што мисле

Вучић: Супротставићемо се свјетским лобистима снажније него што мисле

Влада Српске на претпосљедњој сједници проширила је листу прехрамбених производа на које је ограничила маржу трговцима и увела маржу на промет лијековима, а Денис Шулић, министар трговине и туризма изјавио је да у том ресору припремају и нову уредбу о ограниченим маржама на промет нафтним дериватима.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм