Sajam investicija i nekretnina

Nekretnine veliki privredni potencijal Srpske

  • 27.11.2018. 19:39

Nekretnine su veliki privredni  potencijal Republike Srpske, a sa čim sve raspolažemo, kako time upravljamo i šta nudimo potencijalnim investitorima  predstavljeno je  na drugom sajmu investicija i nekretnina BLIRE. 

"Zajedničkim aktivnostima, kako potencijalnih investitora tako i institucija vlasti doći do novih rezultata i snažnije pokrenuti ovu aktivnost prometa nekretnina sa ciljem da te nekretnine budu stavljene u funkciju novih investicija, odnosno daljeg razvoja. To se ne odnosi samo na nekretnine kojima bi se podticala građevinska aktivnost", kaže Petar Đokić, ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske. 

"Sam dokaz da ove godine imamo predstavnike iz pet dražva svijeta je samo po sebi dokaz da idemo u pravcu da ćemo dovesti investitore u narednom periodu da investiraju u BiH", kaže organizator sajma, Predrag Tešić. 

Svoj rad i novosti je na sajmu pokazala i RUGIP RS. Prije dvije godine u upotrebu su pustili Registar cijena nepokretnosti. U Upravi rade na uspostavljanju nove,  ažurne evidencije o nepokretnostima sa završenim izlaganjima podataka o nepokretnostima za 250 katastarskih opština na teritoriji cijele Republike Srpske. Uprava je podatke koje ima o nepokretnostima prije dva mjeseca učinila dostupnim na svom sajtu putem aplikacije "E katastar", pa se podaci o izgledu, veličini, vlasniku neke nepokretnosti mogu pregledati poptuno besplatno, bez dolaska u prostorije Uprave. 

"Da ćemo mi do kraja godine pustiti još dva servisa u upotrebu, a to je u vlasničku evidenciju, znači zemljišnu knjigu i možda za ovu temu najbitnije evidenciju Knjigu uloženih ugovora, odnosno evidenciju stanova u Banjaluci", kaže Stanko Svitlica, pomoćnik direktora za informacione tehnologije katastra nepokretnosti RUGIP-a.  

Svoju ponudu na sajmu predstaviće  agencije za promet nekretnina, opštine, građevinske firme.

Тагови:
  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.