Sjednici Skupštine akcionara

Nije donesena odluka o dokapitalizaciji HET-a

  • Извор: СРНА
  • 21.01.2022. 15:33

Direktor Hidroelektrana na Trebišnjici (HET) Gordan Mišeljić izjavio je da na današnjoj sjednici Skupštine akcionara nije donesena odluka o dokapitalizaciji ovog preduzeća i da je to ostavljeno na razradu da bi se jasnije definisala pravila, zaštitili mali akcionari i što prije nastavilo sa ovim procesom.

Mišeljić je rekao da je tema današnje sjednice Skupštine akcionara HET-a bila druga emisija redovnih akcija preduzeća.

"Većinski vlasnik Vlada Republike Srpske je kroz predstavnika državnog kapitala načelno dala saglasnost za takvu aktivnost HET-a sa ciljem dokapitalizacije Hidroelektrane `Dabar` i završetka projekta. Međutim, bili su suzdržani po dvije tačke dnevnog reda tako da danas nije donesena odluka o dokapitalizaciji, nego je to ostavljeno da se razradi u budućem konceptu u relativno kratkom periodu i da nastavimo sa tom aktivnošću", rekao je Mišeljić novinarima u Trebinju.

On je dodao da je sjednica Skupštine akcionara prošla korektno, te ponovio da od privatizacije HET-a neće biti ništa.

Jedan od najznačajnijih malih akcionara Damir Lozina smatra da će proces dokapitalizacije dovesti do nacionalizacije HET-a, odnosno do povećanja državnog kapitala iznad sadašnjeg od 80 odsto.

Komentarišući tvrdnje opozicije o dokapitalizaciji HET-a, Mišeljić je rekao da svako ima pravo na svoje mišljenje i da će ukoliko bude trebalo otići na sud zbog toga. 

Тагови:
  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм