Компанија Раух Мобелверке

Њемачки гигант у кризи, затвара фабрике: Банкрот послије 130 година рада

  • Извор: Мондо.ба
  • 13.03.2024. 12:20

Компанија Раух Мобелверке са сједиштем у Фројденбергу, најавила је да ће бити затворена најкасније до краја јануара 2025. године.

Индустрија намештаја у Немачкој има велике проблеме због чега мора да реагује и Раух Мобелверке са седиштем у Фројденбергу. Компанија је потврдила да ће њихова фабрика у Мастерсхаузену биће затворена најкасније до краја јануара 2025. године док ће више од 150 запослених из седишта остати без посла. Компанија из Баден Виртемберга поднијела је недавно и захтев за банкрот.

"Сваке недјеље конкурент, добављач или трговац на мало мора да поднесе захтјев за банкрот. Нема знакова повећања пословања, а изгледа да се то неће догодити у догледно вријеме", наводе из Рауха.

ЕУ уводи нова правила за зграде: Промјене су огромне

ЕУ уводи нова правила за зграде: Промјене су огромне

Из компаније наводе да очекују да ће економска клима наставити да се погоршава.

"Произведене количине су сада пале испод критичне вриједности за индустријску производњу", објашњавају у компанији њемачким медијима.

Много труда је уложено у креирање нових асортимана, који су такође наишли на позитивне реакције, међутим, то није довољно за унапређење пословања у фабрици.

Раух Мобелверке је основан 1897. године и продаје намјештај за спаваће собе и ормара произведене искључиво у Њемачкој. Компанија има 1.420 запослених док је прошле године имала продају од 294 милиона евра. Одржавање фабрике у Мастерсхаузену више није могуће.

Хаос у Њемачкој, стали возови и авиони!

Хаос у Њемачкој, стали возови и авиони!

"Производњу и пословање у Мастерсхаузену треба постепено угасити, почевши што је прије могуће по завршетку процеса усаглашавања интереса, а најкасније до 31. јануара 2025. године. То ће постепено елиминисати потребу за запошљавањем за 164 радника који раде у Мастерсхаузену", наводи се у саопштењу.

Највећи европски произвођач намјештаја за спаваће собе и програма гардеробе такође мора да изврши прилагођавања у свом сједишту у Фројденбергу на Мајни.

Компанија је такође извијестила да у фабрици у Фројденбергу постоји и вишак запослених због смањеног обима поруџбина.

"Планирамо да смањимо радну снагу у двије фазе до 30. јуна 2025. године. Тренутно се претпоставља да природни одлив може у великој мјери да спријечи отпуштања", наводи компанија и додаје да би могло доћи до смањења броја послова у администрацији и производњи.


(Фото: Фрипик)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.