ЛинкедИн

Нова тура отказа на популарној платформи

  • Извор: Телеграф
  • 17.10.2023. 09:52

Власник ЛинкедИн-а, Мајкрософт, најавио је нову рунду отпуштања, који ће погодити око 670 радника. Како пише ББЦ, платформа је у мају већ укинула 716 радних мјеста.

Најновија отпуштања представљају око три одсто радне снаге компаније од 20.000 запослених. ЛинкедИн зарађује свој новац путем огласа за посао и премиум претплата и користе га регрутери широм свијета. Има око 950 милиона корисника.

Од краја 2022. године дошло је до десетина хиљада отпуштања у технолошком сектору од стране компанија укључујући Амазон, Мету и Гуглову матичну компанију Алфабет.

Све ове компаније истражују технологију базирану на вјештачкој интелигенцији.

Амерички технолошки сектор имао је преко 150.000 отпуштања, према недавном извхештају америчке консултантске куће за запошљавање Challenger, Grei & Christmas.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)