Novi Sad

Otvoren 90. Međunarodni sajam poljoprivrede, prisustvovao Minić

  • Извор: СРНА
  • 20.05.2023. 12:37

U Novom Sadu danas je otvoren 90. Međunarodni sajam poljoprivrede na kojem će se ove godine predstaviti 10 kompanija iz Republike Srpske, a otvaranju je prisustvovao i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske Savo Minić.

Privrednici iz Srpske nastupiće u organizaciji Privredne komore Republike Srpske u saradnji sa Spoljnotrgovinskom komorom BiH, uz organizacionu i tehničku podršku Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

Na zajedničkom štandu predstaviće se preduzeća "Destilacija" Teslić, "Agrodestil" Laktaši, "Sava Semberija" Bijeljina, PZ "Klekovača Drinić", "Grad" Bijeljina, "Vinarija Pajić" Brčko, "Viva kompani" Banjaluka, "Agro plan" Bijeljina, "Stajić" Bijeljina i "Prirodno" Bijeljina.

Ispovijest brata Banjalučanke koja je 34 godine bila u komi: Naša Nada bila je fenomen

Ispovijest brata Banjalučanke koja je 34 godine bila u komi: Naša Nada bila je fenomen

Svečanom otvaranju prisustvovali su i predsjednik Privredne komore Republike Srpske Pero Ćorić, predsjednik Područne privredne komore Banjaluka Goran Račić i šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović.

Organizatori su najavili da će se na sajmu predstaviti 1.100 izlagača iz 26 država, a zemlja partner je Italija, koja je treći put u ovoj ulozi.

Učesnike i goste sajma pozdravili su ministar poljoprivrede Italije Frančesko Lolobriđida, gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković.

Horor prizor: Dječak (14) objesio psa, pa u policiji priznao gnusnu stvar

Horor prizor: Dječak (14) objesio psa, pa u policiji priznao gnusnu stvar

Ministar poljoprivrede Srbije Jelena Tanasković rekla je da je poljoprivreda među prioritetima Vlade Srbije, a da trenutne probleme sa poljoprivrednicima pokušava da riješi mirno, kroz razgovore.

Ona je poručila da srpski domaćini proizvode visoko kvalitetnu hranu koja zaslužuje da se nađe na tržištima svijeta i zbog toga je jedan od zadataka Vlade da pronalazi nove kupce.

Državni sekretar u resornom ministarstvu Srbije Dušanka Golubović rekla je da će na sajmu biti pokazan veliki broj različitih vrsta, konja, goveda, ovaca i koza, da će posjetioci moći da vide uobičajene, ali i neke nove vrste kao i da se upoznaju sa genetskim potencijalima i uslovima u kojima se oni gaje, a izložba će biti prodajnog karaktera.

Evropi prijeti velika kriza zbog brutalnog ljeta: Šta očekuje BiH?

Evropi prijeti velika kriza zbog brutalnog ljeta: Šta očekuje BiH?

Ove godine zbog opasnosti od afričke kuge, na izložbi neće biti svinja.

Među najinteresantnijim segmentima Poljoprivrednog sajma su izložba poljoprivredne mehanizacije i poklon-igra za posjetioce sa kupljenim ulaznicama a darodavci su ove godine pripremili vrijedne poklone.

Najskuplji traktor na Poljoprivrednom sajmu, kako je najavio generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković, biće traktor koji košta 462.000 evra plus PDV.

Stanodavac pokušao da siluje maloljetnicu (17), prišao joj sa leđa dok je u naručju držala bebu

Stanodavac pokušao da siluje maloljetnicu (17), prišao joj sa leđa dok je u naručju držala bebu

Biće izložen i specijalizovani kombajn čija je osnovna cijena 670.000 evra plus PDV, i najavljena je premijera žitnog kombajna, gusjeničara koji će biti ujedno i najskuplji žitni kombajn na Sajmu čija je vrijednost oko 700.000 evra plus PDV.

Cvetković je najavio da će sutra biti održano takmičenje u preponskom jahanju, a kao i prošle godine biće održani Dan stočara i Dan voćara.

Pratite nas i putem Vibera

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

    ''Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)