Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

Minić: Srpska ima šta da pokaže u prerađivačkoj industriji

  • Извор: СРНА
  • 20.05.2023. 13:03

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić ocijenio je da Srpska ima kvalitetne proizvode iz oblasti prerađivačke industrije, što potvrđuje i učešće firmi iz Republike Srpske na Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu.

Minić je istakao da Srpska ima kvalitet i kontinuitet proizvodnje, koja se povećava iz godine u godinu.

"Sama činjenica da firma `Sava` iz Bijeljine osvaja niz najprestižnijih nagrada govori u prilog tome da ima kapacitet ne samo da se pojavi na sajmu, već i da bude zapažen izlagač. Imaćemo i ubuduće šta pokazati i biti konkurentni i na ostalim sajmovima", rekao je Srni Minić, koji je u Novom Sadu prisustvovao otvaranju 90. Međunarodnog sajma poljoprivrede na kojem se predstavlja 10 kompanija iz Republike Srpske.

Milatović položio zakletvu

Milatović položio zakletvu

On je dodao da se posljednjih godina na globalnom nivou mnogo govori o energetici i hrani, čega Republika Srpska ima više nego dovoljno za vlastite potrebe.

"Sve ono što Republika Srpska može da izveze predstavlja mnogo više od samog izvoza, to direktno utiče na balans koji je potreban između uvoza i izvoza, jer ne možemo se zaštititi od prekomjernog uvoza zbog svega što se dešava u političkom Sarajevu", rekao je Minić.

On je dodao da će predstavnici institucija i izlagača iz Srpske imati niz sastanaka i dogovora tokom Međunarodnog sajma poljoprivrede u Novom Sadu, što će na određeni način podići nivo proizvodnje poljoprivrednicima u Srpskoj.

"Na sajmu imamo priliku da vidimo najsavremeniju mehanizaciju koja se nabavljala i u Srpskoj kroz projekat kapitalnih ulaganja. Ovo je jedan od najboljih sajmova i najboljih nastupa predstavnika iz Republike Srpske, koji imaju šta pokazati", zaključio je Minić.

Otvoren 90. Međunarodni sajam poljoprivrede, prisustvovao Minić

Otvoren 90. Međunarodni sajam poljoprivrede, prisustvovao Minić

Privrednici iz Srpske nastupaju na sajmu u organizaciji Privredne komore Republike Srpske u saradnji sa Spoljnotrgovinskom komorom BiH, uz organizacionu i tehničku podršku Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

Na zajedničkom štandu predstaviće se preduzeća "Destilacija" Teslić, "Agrodestil" Laktaši, "Sava Semberija" Bijeljina, PZ "Klekovača Drinić", "Grad" Bijeljina, "Vinarija Pajić" Brčko, "Viva kompani" Banjaluka, "Agro plan" Bijeljina, "Stajić" Bijeljina i "Prirodno" Bijeljina.

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић