Cijena raste

Pada potražnja stanova u Trebinju

  • Извор: АТВ
  • 15.08.2023. 19:36

Broj novih zgrada u Trebinju samo raste, rastu i cijene, ali pada potražnja. Neimari mnogo ne brinu, dok je dijaspore stanovi će se kažu prodavati.

"Potražnja je opala u odnosu na prošlu i pretprošlu godinu, bolje da kažemo da se ona vratila u neku normalu. Mi imamo sada četiri objekta u nekim raznim fazama gradnje, ti objekta koji su pred završetkom do završetka na proljeće sljedeće godine su rasprodati. Imamo i novi objekat koji je krenuo prije mjesec dana i tu je potražnja zadovoljavajuća", rekao je Dragan Aleksić, direktor firme "Finest" Trebinje.

Građevinski materijal jeste povoljniji, ali su plate građevinaca veće pa do skorijeg pada cijena kvadrata stana neće doći kažu pojedini investitori, neki najavljuju i nova poskupljenja. Od trenutnih cijena lokalnom stanovništvu se vrti u glavi.

"3000 KM je cijena što se tiče novogradnje do nekih 4600 KM opet u zavisnosti i od lokacije i od samog investitora to je nešto što je ostalo isto. Što se tiče starogradnje nema nema neke promjene i slaba je ponuda, to varira od 2300 KM do nekih 3000 KM", rekla je Sonja Eraković Đikov, "Padrino nekratnine" Trebinje.

Gdje se god nađe mjesta nikne zgrada, niklo je i čitavo jedno naselje koje se samo širi. U gradskoj upravi nemaju ništa protiv. Ekspanzija stanogradnje puni gradsku kasu.

"S obzirom na broj izdatih ove godine građevinskih dozvola i lokacijskih uslova koji su u proceduri mi ove godine nećemo imati trend opadanja izdavanja građevinskih dozvola za gradnju čak očekujemo da ćemo imati i neki veći procenat", rekao je Danilo Ilić, načelnik za kapitalne investicije grada Trebinja.

Ko tačno kupuje stanove niko ne zna. Ono što se zna jeste to da su kupci sa debelim novčanicima i da stižu sa svih strana planete.

Nove trebinjske stanove uglavnom kupuju svi osim Trebinjaca. Upravo iz tog razloga u većem dijelu godine skoro sve ove zgrade su uglavnom prazne.

Neki u svoju trebinjsku nekretninu planiraju useliti kada odu u penziju, neki tu odmore koji dan, neki na njoj zarađuju a ima i onih koji su se pokajali pa stannove već prodaju. U Trebinju je ipak najviše onih koji o novom stanu mogu samo sanjati.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.