Горан Рачић

Пелета има на залихама: Какве су цијене

  • Извор: АТВ
  • 03.11.2023. 09:16

Предсједник подручне Привредне коморе Бањалука Горан Рачић рекао је у нашем АТВ јутру да су грађани Српске успјели да набаве довољне количине пелета те да је потражња ове године смањена.

Како је додао, смањена потражња довела је до тога да су велике количине пелета ове године на складиштима.

Када је у питању цијена пелета, Радичић каже да се она није мијењала од прошле године те истиче да се креће од 500-550 КМ.

"Због чињенице да су велике количине на складиштима, произвођачи су спремни и на попусте“, рекао је Рачић.

Како је Рачић појаснио, цијене пелета пале су на страном тржишту а то је проузроковала појава пелета из Украјине и Литваније те наши произвођачи имају проблем са пласманом на европском тржишту.

Рачић каже да је прошлих година сугерисано да је пелет поуздан енергент те да имамо доста квалитетних произвођача котлова на пелет.

"Са становишта економије то је било прихватљиво“, рекао је он.

Рачић каже да се ситуација промијенила када је пелет поскупио.

"Много грађана се преорјентисало на друге енергенте те имамо пад тражње за котловима током прошле године и стагнира потрошња пелета која је имала растући тренд. И произвођачи су прошле године направили грешку јер су занемарили домаће тржиште“, рекао је он.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.