Генерални директор

Петровић за АТВ: Електроенергетски систем Српске стабилан

  • Извор: АТВ
  • 27.11.2023. 12:57

Генерални директор "Електропривреде Републике Српске“ Лука Петровић рекао је у нашем АТВ јутру да је електроенергетски систем Српске стабилан и да се стално пазе сви објекти.

"Што се тиче дистрибутивних предузећа они су у потпуности регулисана дјелатност што значи да се њихов приход одређује у регулаторној агенцији за енергетику. Они у склопу својих прихода морају да прате и своје расходе“, рекао је Петровић.

Петровић је додао да они имају регулисану цијену и биће им потребна подршка јер, како је рекао, са овим цијенама тешко могу да опстану и да одржавају квалитет снабдијевања у Српској.

Када је ријеч о пословању "Електропривреде Републике Српске“ Петровић је појаснио да постоје три сегмента пословања а то су: дистрибутивна дјелатност, производња и матично предузеће које се зове Мјешовити холдинг Електропривреда Републике Српске матично предузеће акционарско друштво Требиње.

Петовић је рекао да је производња дерегулисана те сама успоставља цијене своје енергије и закупу капацитета према матичном предузећу.

Матично предузеће које се зове Мјешовити холдинг Електропривреда Републике Српске матично предузеће акционарско друштво Требиње се бави трговином и снабдијевањем купаца.

Када је ријеч о платама запослених у овом сектору Петровић каже да постоји тежња да се повећају примања запослених али да неће сви сегменти имати прилику да то учине у једнаком износу.

"Најважније је да примања радника могу бити само већа“, каже он.

Петровић додаје да је задовољан динамиком извођења пројеката.

Пратите нас и путем Вибера