Počela isporuka plavog dizela

  • 30.03.2021. 11:17

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je danas počela isporuka plavog dizela za poljoprivrednike, da se na prvi poziv prijavilo 1.750 gazdinstva, a subvencija iznosi 0,50 feninga po litri.

"Izmirene su obaveze za prošlu godinu prema poljoprivrednim proizvođačima, ali i isplaćeno sedam do osam miliona KM za ovu godinu. Za proljetnu sjetvu smo subvencionisali 50 odsto sjemenskog materijala iz domaće proizvodnje", rekao je Višković u Narodnoj skupštini odgovarajući na poslanička pitanja.

Kada je riječ o realizaciji infrastrukturnih projekata u Banjaluci, Višković je ponovio da će Vlada Srpske posredstvom javnih preduzeća realizovati projekte čija je vrijednost viša od 50 miliona KM.

"Razgovarao sam i sa gradonačelnikom Banjaluke o ovome. U Banjaluku će ulagati Putevi, Elektroprenos BiH, Vode Srpske...", kaže Višković.

On je naveo da će i u Hercegovini će biti realizovani značajni projekti, a riječ je o izgradnji vjetroelektrana i solarnih elektrana.

 

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм