Saša Trivić

Poslodavci predlažu da se osnuje ministarstvo ekonomije Srpske

  • Извор: СРНА
  • 20.09.2022. 16:03

Predsjednik Unije poslodavaca Republike Srpske Saša Trivić istakao je da je Vlada kroz različite mjere dala privredi oko 950 miliona KM za povećanje plata i tehnološki razvoj.

Trivić je naveo da pokazatelji u privredi govore da je većina problema riješena i da Republika Srpska ima jedan od najpovoljnijih privrednih ambijenata u okruženju.

"U narednom periodu neophodno je uraditi reforme obrazovanja, zdravstva, javnih preduzeća kako bismo se zajedničkim snagama borili protiv izazova u privrednom razvoju", rekao je Trivić u pauzi Poslovne konferencije koja se održava u Banjaluci.

Govoreći o najnižoj plati u Republici Srpskoj, Trivić je naveo da je evidentno da će o tome biti riječi do kraja godine, te da će njen iznos biti određen u decembru odlukom Vlade Republike Srpske.

"Za očekivati je da ona poraste u određenom iznosu, a taj iznos je stvar matematike, odnosno koliko Ministarstvo finansija izračuna kroz svoje analize", rekao je Trivić.

On je napomenuo da je Unija pripremila dokument sa prijedlozima mjera, među kojima se nalazi i prijedlog osnivanja ministarstva ekonomije, koje treba da obuhvati sve sektore privrede, kao i izrada strategije za razvoj Srpske, gdje će se definisati prioriteti i prednosti Srpske.

Trivić smatra da bi trebalo poboljšati i mjere za suzbijanje sive ekonomije, te posvetiti puno više pažnje mladima i dati im podršku u preduzetništvu.

"Privreda ne može bez mladih, a njihov odlazak je veliki problem i privrede i države", rekao je Trivić.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)