Poziv građanima da vaučere iskoriste u banjama Srpske

  • 22.06.2020. 11:49

U Banjaluci je danas predstavljen sajt Grupacije banja Republike Srpske, iz koje su pozvali građane da iskoriste vaučere koje dodjeljuje Vlada Srpske i godišnji odmor provedu u nekoj od domaćih banja i uživaju u bogatoj ponudi.

Predsjednik Grupacije Aleksandar Radošević rekao je da su sve banje u Republici Srpskoj imale odličan početak sezone, ali da je epidemija virusa korona pogodila ovaj privredni sektor.

"S tim u vezi, krenuli smo u proaktivnu kampanju oglašavanja banja na teritoriji Srpske i BiH i aktivno smo se uključili u kampanju, odnosno projekat Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske za korištenje turističkih vaučera u nekoj od banja", rekao je Radošević novinarima u Banjaluci.

Radošević je naveo da je prošle sedmice kreiran sajt "Banje Srpske" (www.banjesrpske.com) na kojem građani mogu da pronađu sve informacije u vezi sa ovim turističkim destinacijama, dok će u digitalnim medijima biti rađena oglasna kampanja za korištenje vaučera.

"U projekat vaučera Republike Srpske su se uključiile banje `Vilina vlas` u Višegradu, Banja Vrućica kod Teslića, Terme Laktaši, Banja `Kulaši` u Prnjavoru i Banja `Dvorovi` kod Bijeljine. Ko ne želi da iskoristi vaučere, može da dođe i u ostale dvije banje - Banju `Slatina` u opštini Laktaši i Banju `Mlječanica` u Kozarskoj Dubici", rekao je Radošević.

Radošević, koji je i izvršni direktor za operacije, marketing i prodaju u Zdravstveno-turističkom centru (ZTC) "Banja Vrućica", rekao je da je ovaj centar u prošloj godini imao 240.000 noćenja, te fantastičan početak ove sezone sa sva tri vansezonska mjeseca sa više od 20.000 noćenja, odnosno 70 odsto kapaciteta, a da trenutno posluju sa 20 odsto kapaciteta.

"Počeli smo da radimo prije mjesec dana i zapošljavamo 400 radika. Odlučili smo se na poslovnu politiku da svim radnicima kojima su istekli ugovori u martu produžimo ugovore. Nismo otpuštali radnike, imamo i velike fiksne troškove. U maju smo imali pad od 90 odsto, u junu će to biti oko 80 odsto. Nadamo se poboljšanju situacije u julu i avgustu, odnosno da dostignemo procenat od 50 odsto popunjenosti kapaciteta, koliko je neophodno za normalno poslovanje", naglasio je Radošević.

Direktor Privredne komore Republike Srpske Pero Ćorić rekao je da je ova grupacija u okviru Komore bila veoma aktivna, dodavši da je današnja prezentacija samo iskorak u tom pravcu.

"Grupacija planira još niz aktivnosti, a to je nastup na tržištu Hrvatske i Slovenije. U ovim zemljama su organizovani već dogovoreni nastupi kako bi privukli tamošnje turiste da dođu u banje Srpske", rekao je Ćorić.

Prema njegovim riječima, današnja prezentagcija doprinijeće da se bolje iskoriste turistički vaučeri, za koje postoji veliko interesovanje, te izrazio nadu da će ih građani iskoristiti za boravak u nekoj od banja u Republici Srpskoj.

Pročitajte i:

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.