Пад акција

Позната банка доживјела слом

  • Извор: Агенције
  • 02.03.2024. 13:17

Њујорк комјунити банка (NYCB) је доживјела пад акција од 25 одсто, након што је поновила нижу кварталну зараду за 2,4 милијарде долара.

Због тога је ова америчка банка замијенила свог извршног директора и одложила објављивање кључног годишњег извјештаја, пренио је Си-Ен-Би-Си.

Америчка телевизијска мрежа наводи да у цијелој овој ситуацији вјероватно највећи страх имају инвеститори у вези са комерцијалним некретнинама и недостацима које је банка пријавила када је ријеч о лошем надзору у кључном аспекту свог пословања, портфељу кредити.

Економски аналитичар Стив Мос рекао је да оваква ситуација може довести до тога да трошкови кредита буду виши током дужег периода.

NYCB се налази очигледно отеженој ситуацији у вријеме када се приближава годишњица прошлогодишњих банкарских превирања, пише Си-Ен-Би-Си.

Тада је криза погодила банку Силицијумске долине, а америчке власти су морале да интервенишу у вези са гаранцијама депозита клијената.

С друге стране, сматрало се да је NYCB био један од добитника у тој ситуацији након што је купио главни дио Сигначер банке, која је такође била погођена кризом, додаје Си-Ен-Би-Си.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: