Има ли поскупљења

Познате цијене на једној од омиљених планина у региону

  • Извор: Агенције
  • 27.11.2023. 16:25

Скијашка сезона симболично је отворена протеклог викенда на Јахорини али и на Бјелашници, гдје се туристички радници надају да ће ове зиме поново привући велики број посјетилаца из региона, рачунајући на повољније цијене у односу на конкуренцију.

Више од 20 центиметара снијега и ниске температуре омогућиле су оспособљавање једне од јахоринских ски-стаза, на којој су пуштени у рад системи за вјештачко осњежавање, као и на Бјелашници, гдје најављују почетак скијања крајем ове недјеље уколико се садашње временске прилике задрже.

Званично отварање скијашке сезоне на једној од омиљених планина у региону најавио је директор Олимпијског центра Јахорина Дејан Љевнајић за 8. децембар концертом Здравка Чолића, рекавши да планирају да сваког викенда угосте по једну регионалну музичку звијезду и тако обогате туристичку понуду.

Он је рекао да овогодишњу скијашку сезону на Јахорини очекују нове стазе и инфраструктура, а да су се трудили да остану атрактивни у цијени.


Дјечак одушевио регион: Усред зиме скинуо јакну и урадио нешто предивно

Дјечак одушевио регион: Усред зиме скинуо јакну и урадио нешто предивно

"У односу на прошлу сезону поскупјели смо само пет одсто", рекао је Љевнајић, који не крије амбиције да Јахорину претвори у најмодернији ски-центар у југоисточној Европи.

У првој половини јануара, када се највећи број туриста одлучује за скијање, дневни ски-пас на Јахорини за одрасле кошта 44 евра, а шестодневни 199 евра.

За дјецу у том периоду цијена је 37,5 односно 161,5 евра.

Ван тог "шпиц" дијела сезоне карте су јефтиније за око 10 одсто, док током цијеле сезоне особе старије од 75 година имају право на бесплатно скијање.

За ту цијену скијаши могу да рачунају на 52 километра уређених стаза, од којих је 12 километара опремљено за ноћно скијање.

На располагању је 17 гондола и жичара, које за сат времена могу да превезу до 32.000 скијаша.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм