15. godišnjica UUPRS

Predsjednica Republike Srpske na jubileju Unije udruženja poslodavaca FOTO

  • 02.04.2019. 16:13

Unija udruženja poslodavaca Republike Srpske danas slavi 15. godišnjicu svog osnivanja, a obilježavanje jubileja jedinog udruženja poslodavaca u Srpskoj su uvečali predsjednica Republike Srpske, Željka Cvijanović, kao i premijer, Radovan Višković.

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je da je sigurna da će dobra komunikacija poslodavaca biti nastavljena i sa novom Vladom, uz želju da Srpska bude svakog dana bolja i jača.

Cvijanovićeva, koja je dobila priznanje Unije udruženja poslodavaca Srpske za poseban doprinos razvoju socijalnog dijaloga, rekla je da je zadovoljna partnerstvom koje je imala sa poslodavcima i sindikalcima dok je bila predsjednik Vlade, kao i zato što je mnogo toga realizovano sa poslodavcima. 

"Dobri rezultati bili su postignuti kroz zajednički socijalni dijalog. Nema dobrih rezultata ako nema zajedničkog dogovora čak i kada se u nečemu ne slažete. Ni tada ne treba prekidati razgovore", rekla je Cvijanovićeva. 

Ona je dodala da je ponosna na partnerstvo sa poslodavcima, posebno kada je Srpska izlazila iz krize i tražila odgovor na velike izazove i prepreke sa kojima je bila suočena. 

"Cilj je da zajedno radimo i doprinosimo izgradnji Srpske. Zadovoljna sam što ima toliko mnogo privrednika koji redovno izmiruju obaveze prema radnicima i državi", rekla je Cvijanovićeva. 
 

Prijemu u hotelu "Bosna" prisustvovao je i premijer Srpske Radovan Višković, ministri u Vladi Srpske, predstavnici Narodne skupštine, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, rukovodstvo Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske, sindikalci, kao i zvanice iz javnog, privrednog, društvenog, diplomatskog, i političkog života Srpske, BiH i Banjaluke. 

Na prijemu su dodijeljena priznanja bivšim predsjednicima Unije, kao i bivšem ministru finansija Srpske Zoranu Tegeltiji za unapređenje poslovnog ambijenta u Srpskoj.